"Армейците" станаха първият тим, който се класира за Топ 4 в турнира, след като във вратата на "моряците" се разписаха Спас Делев и Маркиньос. Делев, който реализира третия си гол в рамките на няколко дни, успя да открие резултата в 34-та минута на мача на "Васил Левски". Юношата на Пирин направи двойно подаване с капитана на ЦСКА Тодор Янчев, след това бе изведен на хубава позиция и с точен удар, запазвайки самообладание, прати топката в мрежата на Илко Пиргов за 1:0.

Гостите от Варна пък останаха с човек по-малко в 60-та минута, когато Александър Александров получи втори жълт и съответно червен картон. "Армейците" се възползваха от своето числено предимство, а Маркиньос подпечата успеха на своя тим с попадението си в 67-та минута. Бразилецът бе изведен страхотно от Спас Делев и с техничен удар не остави никакви шансове на съперника за крайното 2:0, с което класира своя тим за следващата фаза на турнира.

Утре са мачовете Локомотив Пловдив - Пирин и Литекс - Левски, а последният четвъртфинал противопоставя Черноморец Бургас на Славия в четвъртък.

Полуфиналите в турнира са насрочени за 20 април, а жребият за Топ 4 е в петък, предаде БГНЕС.

Радуканов: Благодаря на футболистите за играта

Маркиньос: Радвам се за гола, но вече мисля за Литекс

Димитър Борисов: Следващият мач играем на ”Народна армия” 

Спас Делев: Надявам се купата да е наша