"Жълтата подводница" постигна разгромяваща победа с 5:1 в първия мач, който се игра на стадион "Ел Мадригал" и направи реванша в Еншеде протоколен. Домакините поведоха в резултата в 22-та минута, когато Борха Валеро центрира от корнер в наказателното поле на Твенте, където Катала с глава отклони топката към Марчена, който отблизо също с глава не пропусна да прати кълбото в мрежата на Николай Михайлов.

Виляреал можеше да удвои своята преднина още в 34-та минута, когато Нилмар бе изведен сам срещу Михайлов и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Твенте. Все пак испанците стигнаха до втори гол в срещата в 43-та минута, когато Касорла с намери с чудесен извеждащ пас Борха Валеро, който излезе сам срещу Михайлов и прати топката покрай него за 2:0.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме Висгерхоф сбърка една топка и я подари на Нилмар, който отблизо с глава преодоля Михайлов за 3:0.

През второто полувреме футболистите на Виляреал продължиха да налагат бързо темпо на игра и отбелязаха нови два гола. В 55-та минута Бруно подаде на Джузепе Роси, който с удар от границата на наказателното поле на Твенте прати топката в горния десен ъгъл на Михайлов за 4:0.

Виляреал вкара и пети гол в 80-та минута, когато Роси пусна на Нилмар, който с тяло се освободи от Дъглас и след това бразилецът разстреля Михайлов. Твенте успя да отбележи почетен гол в 90-та минута, когато Висгерхоф центрира в наказателното поле на Виляреал, където Янко засече топката с глава и я прати в долния десен ъгъл на Лопес за крайното 5:1.

Твенте трябва да се надява на чудо на реванша в Еншеде, който е следващата седмица, предаде Гонг.