Отборът на Димитър Бербатов, който остана резерва, спечели в Лондон с 1:0, а тази вечер довърши най-големия си местен съперник в последните години. Хавиер Ернандес откри резултата в 43-ата минута, Дидие Дрогба върна интригата в 76-ата, когато вече гостите бяха с човек по-малко, а Жи-Сунг Парк даде зелена светлина пред Уейн Рууни и компания секунди по-късно.

В първите минути домакините показаха, че не смятат да бранят крехкия си аванс от "Стамфорд Бридж" и поглеждаха по-често към вратата на Челси, но скоро лондончани създадоха напрежение пред Ван дер Сар. Анелка стреля в аут от дъгата, а в 15-ата минута Малуда проби по левия фланг и подаде на Лампард, който стреля слабо от много изгодна позиция и провали усилията на французина.

Възпитаниците на Карло Анчелоти взеха инициативата, по подобие на първия мач, но липсваше точният завършващ удар. В 27-ата минута такъв имаше в мрежата зад Чех, но за късмет на лондончани Чичарито бе в засада и голът му бе отменен. Рууни центрира към мексиканеца, който с плонж насочи много добре топката, за да види флага на страничния рефер.

В оставащото време до края на първата част събитията на терена предложиха много напрежение. Рамиреш, Малуда и Тери видяха жълтия цвят на картона, но това не беше най-лошото за Челси. В 43-ата минута О'Шей изненада всички с чудесен пас към Гигс на дясното крило, уелсецът веднага намери нахлуващия Чичарито пред отвора на вратата и този път нищо не можеше да спаси "сините" - 1:0.

На почивката Дрогба замени Торес, който за пореден път накара феновете на Челси да си скубят косите, а тези на Ливърпул да се смеят иронично на бившия си любимец. Националът на Кот Д'Ивоар раздвижи играта на "сините" в атака и веднага опита рефлекса на Ван дер Сар, който показа, че 40-те години хич не му тежат, правейки нов силен мач.

Развръзката на мача дойде в 70-ата минута. Тогава бразилецът Рамиреш демонстрира нагледно безсилието на английския шампион, фаулира грубо О'Шей и получи втори жълт картон. Въпреки това тимът му успя да върне интригата в мача, макар и за минута. Дрогба се освободи от опеката на Видич и простреля холандеца на вратата на домакините за 1:1 в 76-ата минута, предаде Livesport. 

Появилият се лъч надежда за Челси обаче изгасна още в следващата атака на "червените дяволи". Неостаряващият Гигс достави страхотен пас на Парк, а кореецът, без да се бави спря топката и с кинжален диагонален удар окончателно екзекутира Челси - 2:1.

Мачът се доиграваше в последните минути, а Роман Абрамович и синът му гледаха тъжно от трибуните. Мечтата на руснака за трофей от Лигата ще си остане само мечта засега, а Юнайтед очаква Шалке на полуфиналите, ако "миньорите" не направят и невъзможното да не отстранят Интер след аванс от 5:2 в Милано.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 2:1

1-0 Ернандес 43'
1-1 Дрогба 76'
2-1 Парк 77'

Манчестър Юнайтед:
Ван дер Сар, О'Шей, Фърдинанд, Видич, Евра, Нани, Карик, Гигс, Парк, Рууни, Ернандес
Резерви:
Кушчак, Смолинг, Бербатов, Гибсън, Валенсия, Скоулс, Браун

Мениджър: Алекс Фъргюсън

Челси:
Чех, Иванович, Алекс, Тери, Коул, Рамирес, Есиен, Лампард, Анелка, Торес, Малуда
Резерви:
Дрогба, Оби Микел, Ферейра, Търнбул, Калу, Бенаюн, Жирков

Мениджър: Карло Анчелоти

Съдия: Бартоло Бенкуеренса

Стадион: "Олд Трафорд"