През първото полувреме на "Фелтинс Арена" двата отбора показаха равностойна игра, като все пак по-добрите положения се откриха пред гостите от Италия. Техните шутове обаче бяха отразени от стража на Германия Мануел Нойер.

По всичко изглеждаше, че съперниците ще се оттеглят на почивка при нулево равенство, когато в 45-а минута дойде мига на Раул, който реализира поредния си гол в евротурнирите. Домакините създадоха добра контраатака и Хурадо по отличен начин изведе своя сънародник Раул зад защитата на съперника. Легендата на Реал Мадрид пое топката, излъга Жулио Сезар, след което вкара в опразнената врата, с което на практика сложи край на всякаква интрига в сблъсъка.

Интер все пак успя да стигне до гол веднага след подновяването на играта. В 49-а минута при осмия ъглов удар на "нерадзурите", топката бе центрирана към Лусио, той я продължи с глава към Тиаго Мота, който от 4 метра вкара за 1:1.

Вместо да търсят нови голове обаче, гостите се прибраха в отбрана и в следващите минути Шалке бе по-активният отбор на терена. След час игра "миньорите" стигнаха и до нов гол чрез Хьоведес, но попадението не бе зачетено заради засада. Повторенията обаче показаха, че такава няма.

Хьоведес все пак се записа сред голмайсторите в 81-а минута, а главна заслуга за попадението му имаше Раул. Испанецът брилянтно копна топката и прехвърли отбраната на Интер, за да намери нахлуващия Хьоведес.

Бранителят си поведе топката и с мощен шут вкара във вратата на Жулио Сезар, за да даде нов аванс на Шалке. До края мачът се доиграваше и в крайна сметка Шалке стигна до втора заслужена победа над първенеца в турнира от миналия сезон.

Така Интер напусна надпреварата и ще трябва да се съсредоточи в битката си за титлата в Серия А, а за Шалке предстоят два вълнуващи сблъсъка с Манчестър Юнайтед.

Първият от тях ще бъде на "Фелтинс Арена" на 26 април, а реваншът на "Олд Трафорд" е на 4 май.