Станислав Манолев бе титуляр за холандския тим, а пет минути преди края се контузи, след като скочи за висока топка с нападателя на холандците Оскар Кардосо, като при приземяването и двамата стъпиха накриво и изкълчиха глезени.

В началото на срещата ПСВ успя да върне интригата в битката, след като поведе с 2:0. Първо в 17-ата минута филипсите направиха перфекната контраатака, при която Джърмейн Ленс нахлу в наказателното поле и намери Балаш Джуджак, който на скорост разстреля Роберто Хименес за 1:0. Самият Ленс удвои в 25-ата минута, когато се озова сам срещу вратарят Хименес и стреля, стражът спаси, но кълбото се върна в холандския нападател и при втория опит той не сгреши.

Тимът на ПСВ бе попарен в третата минута на добавеното време на първото полувреме, когато отбраната на домакините изпусна централния бранител на гостите Луизао, който намали на 1:2 и сериозно засили Бенфика напред в турнира. В 62-ата минута Станислав Манолев изпусна Сезар Пейшото, Марсело безкомпромисно фаулира откъсващия се Пейшото в наказателното поле за дузпа и Оскар Кардосо бе безкомпромисен от бялата точка, като изравни за 2:2, убивайки окончателно интригата около това кой ще продължи на 1/2-финалите.

Така на полуфиналите на 28 април и 5 май Бенфика ще се изправи срещу друг тим от Португалия - Брага.

В другия четвъртфинален мач, игран в Холандия Николай Михайлов не игра за Твенте в реванша срещу Виляреал поради травма. Испанците, които водеха с 5:1 от първи мач, победиха с 3:1 и в отвения двубой, и с общ резултат 8:2 се класираха на полуфиналите, където ще срещнат Порто.

Твенте поведе с 1:0 в Еншеде с гол на шведа Емир Байрами, но в 59-ата минута остана с човек по-малко, след като Дуайт Тиендали получи червен картон. Виляреал се възползва от численото си превъзходство и вкара 3 безответни гола за крайното 3:1. От дузпи се разписаха Джузепе Роси в 60-ата и Марко Робен в 83-ата минута, а Кани закла окончателно холандците в 89-ата.

Така на полуфиналите няма да има българи, но ще има цели 4 отбора от Пиринеите - 3 от Португалия (Бенфика, Порто и Брага) и Виляреал от Испания, съобщи Гонг.