Така "гражданите" ще имат шанс да се борят за първи трофей от цели 35 години насам, докато противникът им каза сбогом на мечтата за требъл през този сезон.

Димитър Бербатов започна титуляр сам в атаката на "червените дяволи", но се отличи с два фрапантни пропуска през първото полувреме и в крайна сметка бе сменен от Андерсон в 74-та минута. Единственото попадение в срещата пък вкара Яя Туре, който се разписа в 52-та минута след грешка на Майкъл Карик. На Юнайтед им се наложи и да доиграват срещата с 10 души след директен червен картон на Пол Скоулс за груб фаул срещу Сабалета. В другия полуфинал за ФА Къп един срещу друг ще излязат Болтън на Мартин Петров и Стоук Сити.

Иначе днешната среща на стадион "Уембли" започна със сериозно предимство на Юнайтед. В 15-та минута Бербатов направи първия си сериозен пропуск, след като бе изведен сам срещу Харт, но стреля в тялото на вратаря. В следващата атака на "червените дяволи" Берба не успя да засече добре центриране на Нани на метър пред вратата и топката излезе в аут.

Единственото по-сериозно положение за Сити през първата част пък бе ударът от 30 метра на Марио Балотели в 34-та минута, след което Ван дер Саар се намеси и изби в корнер. До края на първите 45 минути Берба стреля още два пъти с глава към вратата на "гражданите", но без успех.

През второто полувреме "гражданите" вдигнаха оборотите и в 52-та минута Яя Туре се разписа за 1:0 след грешка на Майкъл Карик. Юнайтед отговори с удар от фаул в гредата на Нани, но като цяло попадението на Туре въодушеви "гражданите", които заиграха много по-добре.

В игра влезе и Хавиер Ернандес, който смени Валенсия. След това бе изгонен Скоулс, а втората смяна на Фъргюсън бе Андерсон за Бербатов. Рокадите на шотландеца обаче не донесоха гол на "червените дяволи", които все пак опитаха някакъв натиск с десет души. След последния съдийски сигнал Рио Фърдинанд и Марио Балотели пък опитаха саморазправа, съобщи БГНЕС.