Срещата на "Стамфорд Бридж" започна с гол от съблекалнята. Още в 3-ата минута Дидие Дрогба продължи с глава топката в наказателното поле, където чакаше Флоран Малуда, който засече кълбото безпощадно във вратата на Фостър, предаде ТопСпорт.

В следващите минути възпитаниците на Карло Анчелоти продължиха да доминират. В 13-ата минута опасен удар на Франк Лампард премина на сантиметри от страничната греда. В 26-ата минута Дидие Дрогба намери отлично Саломон Калу, който напредна, финтира няколко бранители на Бирмингам и с хубав удар прати топката в мрежата за втори път.

Веднага след началото на втората част домакините отново се настаниха в противниковата половина. Така се стигна до 62-ата минута, когато Бертранд стигна до аутлинията и центрира в наказателното поле, където Малуда с глава за трети път наказа Фостър.

До края на мача домакините намалиха оборотите и дадоха възможност на своите съперници също да организират няколко атаки. При една от тях в 77-ата минута се стигна до дузпа, която бе реализирана от Себастиан Ларсон, с което той оформи и крайния резултат.