Бербатов пропусна последните две срещи на отбора заради болки в областта на аддукторите.

"Той тренира нормално през седмицата и ще бъде на разположение", коментира мениджърът Сър Алекс Фъргюсън, цитиран от БТА.

"Разполагам с отличен набор от футболисти и може да направя някои промени в стартовия състав за неделя, ако се наложи", допълни той.

Това означава, че Бербатов, който е водещ реализатор в първенството с 21 гола, може да започне като титуляр срещу Арсенал за сметка на Хавиер Ернандес или Уейн Рууни, ако Фъргюсън реши да даде почивка на някой от двамата си основни нападатели от последните мачове.

Юнайтед, който преследва рекордна 19-а титла, е лидер във Висшата лига четири кръга преди края с 6 точки аванс пред Челси и с 9 точки преднина пред Арсенал.

Мачът на "Емиратс" е с изключителна важност за класирането на върха, защото през следващата седмица Манчестър приема защитаващия титлата си Челси на "Олд Трафорд".

"Нищо не е решено. Сигурен съм, че ще има драма до края на сезона и водещите отбори ще губят точки, в това число и Челси. Ако преди последния мач от сезона все още имаме аванс, ще съм доволен", заяви Фъргюсън.

Манчестър Юнайтед приема Блякпул в последния кръг.