"Независимо от нашите спортни битки, неволята ни събра и седнахме на една маса. Защото, за да реновираме базите, всички трябва да сме единни. Базите на 5-те клуба са държавна собственост. Ако може държавата да се освободи от терени, които са държавни и неизползваеми, за да се направят необходимите ремонти. Много общини вече направиха това", каза Борисов.

"Дали председател на сдружението ще е г-н Баждеков, г-н Батков или някой от друг клуб няма никакво значение. Това правителство единствено обърна внимание на спорта, като винаги намира пари, които са необходими. Това е сдружение само на клубовете, няма да има представител на държавата в сдружението."

"В момента имаме едни минимални условия, които да изпълним, за да можем да играем на стадион Българска армия в българското първенство и ранните кръгове на УЕФА. Ако имаме повече средства, можем да направим така, че стадионът дори да може да бъде готов да приеме срещи от Евро 2020, за което Борислав Михайлов говори. Това, което ще правим, не сме ограничени в рамките на оградата на Българска армия, ограниченията са извън оградата".

"Ако имаме повече средства, можем да бутнем секторите Б, В и Г, и на тяхно място да построим нови, съвременни трибуни, с тоалетни, които се пълнят в рамките на 10 минути", заяви още Димитър Борисов.

"Тези стадиони, които поддържаме в момента, ние на практика нищо не поддържаме, защото те не отговарят на нито едно от европейските изисквания."

"Това не е баница, това са средства, които се дават за държавни стадиони. Това не е баница, ако беше баница, щяхме да си я ядем сами и нямаше да ви викаме вас."

"Ние предлагаме на правителството кои имоти да бъдат продадени, става въпрос за части от стадион Септември, стадион Раковски, Юнак, колодрума… Ако ще бъдат продадени, те ще минат през агенцията за приватизация. Дали ще има мол на стария стадион Академик, зависи от градоустройствения план на общината. Ние не сме кандидати за тези имоти", заяви босът на ЦСКА, цитиран от Гонг.