Германецът смята да въведе строг режим и да забрани на играчите да обикалят по нощните чалга клубове из София до ранни зори. Който не желае да спазва това правило, ще загуби мястото си в отбора.

"Категоричен съм, че няма да търпя висене по цяла нощ в клубовете. Непримирим съм и към нощните оргии. Вече показах, на някои футболисти, на които явно не им се играеше за България, че ще бъда безкомпромисен. Националният отбор е над всичко. Ако искаш да се видиш с приятелите и семейството можеш да го направиш за два часа на по кафе, а не да гуляеш по цяла нощ", отсече Матеус.

Наставникът призна, че е разочарован от Божинов, който преди няколко години бе един от най-големите таланти в Европа, но не направи нищо, за да развие своя потенциал.

"Когато става въпрос за Валери Божинов, трябва да сте наясно, че преди години той бе сред най-големите таланти в Европа. Оттогава обаче той не направи нищо, за да се развие. Разбира се, това е негов личен избор. Аз мога да му дам съвети като баща, но той не може да ме научи на нищо във футбола, защото съм видял много повече от него. Направо ми се плаче понякога, като се замисля за Божинов, за това какво беше и какво можеше да бъде. Когато ми покаже, че е променил манталитета си, е добре дошъл в отбора", допълни германецът, цитиран от livesport.