Те победиха Венецуела с 5:3 след дузпи във втория полуфинален мач на турнира.

Редовното време не предложи на феновете нищо запомнящо се. В началото на срещата Парагвай доминираше на терена, но постепенно венецуелците придобиха увереност и по нищо не отстъпваха на противника си. Редовните минути завършиха без гол и така се стигна до продължения.

В добавените минути венецуалците на два пъти удариха гредата и създадахо няколко други възможности за гол. Центриране на Малдонадо в 93-ата минута се удари в Мику и отскочи от гредата. Две минути по-късно Хуан Аранго стреля от фаул и удари далечния стълб на вратата на Вияр. Вратарят на Парагвай спаси опасен удар на Мику в 96-ата минута. Така и продълженията завършиха без отбелязването на гол, а финалистът на Копа Америка трябваше да бъде решен след изпълнения на дузпи.

При 11 метровите удари, парагвайците бяха абсолютно безпогрешни, вкарвайки и петте си възможности. За Венецуела, Лусена пропусна при третия опит за тима, като ударът му бе спасен от вратаря Аугост Вияр и това предреши изхода на мача.

По този начин Парагвай се класира на финала, където ще спори за трофея с Уругвай. Сблъсъкът е в неделя от 22,00 часа българско време, информира ТопСпорт.