Срещата се игра на стадион "Васил Левски", а поражението означава, че "лъвовете" завършват на последното 5-о място в своята квалификационна група "G", където са още тимовете на Англия, Черна гора, и Швейцария. Срамен факт е, че във всичките си домакински мачове не успяхме да вкараме нито едно попадение. Иначе единственият гол в мача бе дело на Бейл в самия край на първото полувреме.

Боби Михайлов ядосан: Защо нямаше фенове на стадиона?

Официални дебюти за "трикольорите" направиха Терзиев и Тонев, като и двамата се представиха на добро ниво. Иначе в този мач записахме поредния си рекорд в последно време, след като на трибуните на националния стадион имаше едва 600 зрители, може би половината, от които бяха от агитката на гостите. Мачът започна с малко притеснена игра на нашите и грешка на Терзиев в 6-та минута, която позволи на Белъми да му отнеме на границата на наказателното поле и да стреля с десния крак, но право в ръцете на Михайлов.

Последваха силни минути за Гарет Бейл, който навърза отбраната ни и навлезе в пеналта, но точно преди да стреля Гаджев сложи крак пред топката и омекоти изстрела му, позволявайки на Михайлов да улови безпроблемно. Още в следващата атака Бейл отново проби мощно по десния фланг и подаде за Белъми на дузпата, ала Терзиев сложи крака си и изчисти.

След това положение успяхме да отблъснем гостите в тяхната половина и да наложим известен натиск, но положенията пред Хенеси така и не идваха. В 19-ата минута пък, опасно центриране отдясно отиваше право към непокрития Алън, който бе на границата на малкото наказателно поле, но Гаджев притича и изчисти в тъч.

Така се стигна до 26-ата минута, когато Домовчийски центрира от корнер, топката стигна до Иван Иванов, който успя да шутира, но много слабо и не затрудни стража на гостите. В 35-ата минута, Домовчийски изведе по страхотен начин Попов, който финтира бранител на Уелс и шутира с десния крак по диагонала, но много неточно и топката излезе в странично хвърляне.

Силните минути за нашите продължиха и в 43-ата минута те получиха нов шанс да открият резултата, след като Ивелин Попов навлезе в наказателното поле, топката му бе избита и отиде в Тонев, който стреля от границата на пеналта, но покрай вратата на Хенеси. В 45-ата минута Уелс успя да открие резултата. Гънтър хвърли дълъг пас за Бейл, крилото овладя и надбяга Занев, премина покрай Иван Иванов и стреля с левия крак, кълбото се отклони леко в крака на бранителя, заблуди Михайлов и влезе в мрежата му.

Втората част пък започна силно за гостите, които моментално се хвърлиха в търсене на втори гол, който да ги успокои. В 54-ата минута Рамзи получи в наказателното поле и върна за Белъми, чийто удар обаче премина високо над вратата на "лъвовете".

В следващата атака Белъми проби по левия фланг, финтира Терзиев и шутира технично към далечния ъгъл, но кълбото премина на сантиметри от лявата греда на Михайлов. 180 секунди по-късно, българският страж изживя пореден критичен момент, след като Рамзи потърси Бейл по гениален начин, крилото засече от воле, а топката, за наше щастие, срещна напречната греда.

След това положение гостите намалиха оборотите и позволиха на българите да изнесат играта в центъра на терена. Селекционерът Михаил Мадански опита да размени развоя на събитията като смени атакуващото си трио, но положенията пред вратаря Хенеси така и не идваха. В 83-ата минута, след грешка на Рангелов, Милиев не можа да спре Рамзи, който стреля силно с десния крак от границата на пеналта, но ударът му премина над вратата на Михайлов.

Така се стигна до 85-ата минута, когато младоженецът Валери Божинов пропусна и най-чистото ни положение за гол. Тогава Гаджев го изведе по перфектен начин сам срещу стража на гостите, но нападателят на Спортинг избра да шутира към близкия ъгъл и топката премина встрани от вратата. До края на двубоя повече голове не паднаха и така България завърши квалификационния цикъл за Евро 2012 със загуба с 0:1 от тима на Уелс.

След поражението "трикольорите" остават на последното място в група "G" с актив от 5 точки, докато гостите са 4-и с 8 пункта. 3-а е Швейцария, на второ място се класира Черна гора, а победител стана тимът на Англия, предаде Novsport.



Стилиян Петров: Тази игра е недопустима!

Спийд: България страда от липса на самочувствие