"Кралскосините" от Гелзенкирхен се наложиха с 2:0 при визитата на Карлсруе с два късни гола на Клаас Ян Хунтелаар и Жоел Матип.

Треньорът на "миньорите" Хууб Стевенс показа, че ще играе с титулярите си за купата и пусна в игра всичките си звезди, начело с Раул, Хунтелаар, Фарфан и Хурадо. Въпреки по-добрата си игра Шалке трябваше да чака до последните 10 минути, за да си осигури класирането напред.

Голът във вратата на Карлсруе се печеше през цялото второ полувреме и дойде в 81-ата минута. Кристиян Фукс качи топката на главата на Клаас Ян Хунтелаар и той с елегантен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 0:1.

Само 2 минути по-късно Фарфан центрира от пряк свободен удар, Матип надскочи бившия защитник на ЦСКА Джузепе Акуаро и пак с глава направи 0:2. Това бе и последният гол в мача, който класира Шалке напред за 3-ия кръг.

Херта също не можа да поведе през първата част в гостуването на Рот-Вайс Есен. "Старата дама" обаче се разправи с домакините през втората част, когато наниза цели 3 гола във вратата им.

Колумбийският нападател Адриан Рамос откри резултата в 64-ата минута. Пиер-Мишел Ласога покачи на 0:2 в 72-ата, а австралиецът Никита Рукавица оформи класическото 3:0 с гол 4 минути преди края на срещата.

В друг мач от втория кръг за Купата на Германия Дуисбург отпадна след загуба с 0:2 на гости на лидера в Северната регионална лига Холщайн Кийл. Казиор и Сикора донесоха успеха на аматьорите с два гола в разстояние на 4 минути – двамата бяха точни съответно в 54-ата и 58-ата минута.

Валери Домовчийски не бе в групата на Дуисбург.

Хановер и Майнц не можаха да излъчат победител в редовното време. Все пак гостите се оказаха по-хитри и австриецът Андреас Ивашнчиц донесе победата на Майнц с гол в 93-ата минута за крайнто 0:1 след продължения, съобщи Novsport.