Решението бе взето на среща на феновете в сряда вечер на "Лаута", информира Гонг.

Още на мача срещу Черно море "черно-белите" запалянковци ще оставят пуста трибуна "Бесика".

Те разпространиха декларация, в която предупреждават ръководството на клуба, че това може да е само първата стъпка от демонстрациите срещу случващото се в Локомотив.

Ето я и нея:

Феновете на Локомотив Пловдив и в частност организираните фенове, които подкрепяме отбора от трибуна Бесика винаги са били еталон за принципност и безкомпромисност в България. За съжаление, начинът, по който се управлява нашият любим отбор доведе до тежкото решение да бойкотираме срещата между Локомотив и Черно Море Варна. Причината за това е несъгласието ни с цялостната политика и начин на управление на клуба, както и безотговорния и неотговарящ на традициите, историята и славата на най-обичания пловдивски клуб начин, по които "професионални" играчи си позволяват да играят.

Ние няма да позволим да се уронва името и емблемата на Локомотив Пловдив. Ние няма да допуснем черно-бялата фланелка да бъде разхождана без чувство за отговорност към това, което тя символизира.

Бойкотът засега ще се изразява в това да не подкрепяме отбора, по начина по който го правим в момента. На трибуна Бесика няма да видите нашите знамена, които са от десетилетия по стадионите в цяла България и Европа. Няма да чуете и песните ни. Надяваме се, че ръководството на Локомотив ще види какво означава нашата подкрепа за отбора. Надяваме се и че при предстоящата ни среща нашите упреци към политиката на ръководене на отбора ще бъдат чути и няма да се наложи да прибегнем до по-крайни действия.

Ние не правим компромиси с нашите принципи, ние не правим компромиси с нашите идеали! Всеки който смята да работи в Локомотив Пловдив трябва да се съобразява с тях!