Грешните стъпки на Лацио и Удинезе пък позволиха на Ювентус да остане на върха, след победата над Фиорентина в първия мач от кръга във вторник. Последният двубой от врътката – Палермо – Лече – е в четвъртък.

Лацио и Удинезе имаха възможност да изпреварят Юве, ако бяха постигнали победи днес, но римляните направиха равен у дома – 1:1 с Катания, а Удинезе загуби с 0:2 като гост на Наполи.

Миро Клозе вече има пет попадения в Серия А, като откри резултата за Лацио, но Гонсало Бергесио изравни в 63-та и донесе точка за Катания.

Езекил Лавеци и Кристиан Маджо се разписаха в 20-та и 44-та минута за Наполи, за убедителния успех над Удинезе.

Интер продължава с колебливите си изяви, и се спъна при гостуването си на Аталанта. Уесли Снайдер изведе "нерадзурите" напред в Бергамо в 32-та минута, но Денис изравни точно преди почивката, а през второто полувреме не паднаха повече голове.

Рома не успя да се намеси в Топ 4, като загуби гостуването си на Дженоа с 1:2. Това бе второ поражение на "вълците" в рамките на 10 дни в първенството. Бошко Янкович и Юрай Кучка бяха точни за генуезкия състав, а Фабио Борини реализира единствения гол за Рома.

В класирането води Ювентус с 16 точки, пред Удинезе и Лацио с по 15. Наполи и Милан имат 14 точки. Интер е на 16-та позиция с осем точки, Болоня е със седем, при изпадащите са Новара, Лече и Чезена, съобщи Гонг.