Ако хаитяните не победят, съперникът им от островите, прочути с пиратски легенди, ще ни надмине във футбола.

В месечната ранглиста на ФИФА за момента нашите национали са №75 в света. България има 447 т. след септември, но... това не е краят на пропадането.

В следващата листа вече ще са отразени и октомврийските изяви на тима ни. А те са - 0:3 от Украйна в контрола и 0:1 от Уелс в европейска квалификация.

Освен изчислението ФИФА извършва и прогнозна класация за това кой колко точки се очаква да събере за следващия месец. Ние падаме още надолу и може да се надяваме на максимум 410 т. Листата ще се появи на 19 ноември.

Такъв актив ни праща с 8 места надолу и ще започнем декември като №83. Пред нас минават футболните титани Ангола, Канада, Ел Салвадор, Йордания, Замбия, Финландия, Латвия и Гвинея.

За късмет на точка под българите остава островният тим на Антигуа и Барбуда (ще имат 409 т.). Но тук дебне опасност. През ноември ние нямаме уреден мач, докато националите от пиратския рай ще разменят домакинства с Хаити на 11 и 15 ноември.

С една победа в двете контроли екзотичната страна, с площ от 442 km² и население от 85 632 души, ще “ни вземе на абордаж” в листата. Катастрофата може да ни застигне в последното за годината издание, тоест предколедно, информира Novsport.