Те ще бъдат дискутирани на следващото заседание на Международния борд по правилата на най-популярната игра с топка (ИФАБ), което ще се проведе на 3 март 2012 г.

Работната група, в която освен Кайзер Франц влизат още Краля на футбола Пеле, Фернандо Йеро, Кристиан Карембьо и Кафу, предлага да бъде унифицирано правилото за засада. След като в употреба бе вкаран пасивният му вариант, зачестиха спорните ситуации.

"Трябва да опростим нещата. В момента има активна и пасивна засада, а това създава различни трактовки и обърквания. По-мое време бе много по-просто", споделя Бекенбауер.

Второто предложение е да се отмени червеният картон при не толкова тежки нарушения за дузпа.

"Сега за един фаул клубът е наказван тройно. Освен дузпата играчът бива изгонен, а и наказван за следващия мач. Червен картон трябва да има само за брутален фаул или в случай, когато с ръка се спира топката да влезе във вратата. Иначе дузпа с жълт картон е достатъчно наказание", казва Бекенбуер.

Ако ИФАБ приеме предложенията, промените в правилата може да влязат в сила от юли следващата година.

Групата на Бекенбауер иска и забрана за използване на каквито и да е мобилни устройства на резервната скамейка по време на мачове, съобщи Novsport.