"Подписах договор с ЦСКА като старши треньор. Тези два дни не участвах в тренировките, трябваше да огледам екипа и да проведа още разговори с ръководството. Адалберт Зафиров е на терена, аз не. Не мога да отговоря какви са функциите на Драголюб Симонович. Очаквам до мача ръководството да ги определи. Той ще е в колектива, но се водят преговори за неговите треньорски права. Когато се изяснят позициите, ще коментирам. Моят договор е до края на 2012 година", каза Пенев, цитиран от Гонг.

По този начин специалистът открито обяви, че явно не всичко около треньорския пост и решенията за това кой ще има крайната дума е изяснено. Пенев допълни още, че щом той дава пресконференция значи той определя състав, тактика и всичко за мача срещу Левски.

"Напълно нормално е преди този мач да поискам мнение от бившия наставник Милен Радуканов. Вчера се виждах с него, днес също ще говорим. Ние сме колеги и е нормално да обсъждаме нещата. Не съм бил в страни от ЦСКА, познавам нещата, но сега имам пряка отговорност. Мисля, че футболистите вярват в мен", каза още Пенев.

Той допълни, че единственият проблем около състава е участието на Иван Бандаловски.

"Отиваме на лагер с група от 20 човека, не е ясно дали Бандаловски ще може да играе. Винаги съм имал отношение към изненадите и участието на млади играчи. Може някой млад да вземе неговия пост, а защо не и някой друг от постовете. Със сигурност ще излязат най-добрите на терена. Но се съобразяваме и с противника. В това дерби формата няма значение. В Левски също имат проблеми. Мотивирани сме. В челото на класирането сме и трябва да задържим позициите", каза още Пенев.

Стратега заяви, че трябва да има благородно отношение към съдиите.

"Аз не съм пожарна и не съм служил в пожарната, а редовна армия", така Пенев отговори на въпрос, дали не му е омръзнало да бъде пожарен вариант за ЦСКА.

Специалистът коментира и думите на изпълнителния директор Венци Живков от преди няколко дни, че ЦСКА трябва да е шампион с 10 точки разлика.

"Не мога да се съглася с него, и половин точка да е, няма значение. За да направим такава разлика, трябва да бъде закупен още един състава", каза на шега Пенев.

Димитър Пенев сподели още, че в първенството не се страхува от Литекс и Лудогорец, като заяви, че повече го е страх от отбори като Славия и Локомотив София.

Бойкот срещу Симонович в ЦСКА