Отиващата си година бе една от най-странните, които сме преживявали. Да обясняваме защо - вече изглежда напълно банално и излишно.

А тази необичайна ситуация неизменно се прехвърли във всички сфери на нашето ежедневие.

Така беше и в спорта.

Почти всички спортни събития, на които обичаме да присъстваме или гледаме по телевизията, претърпяха метаморфози.

Видяхме ги в едно съвсем друго лице, наложено от пандемията.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СПОРТНАТА 2020 ГОДИНА >>>

Григор Димитров стана лидер на отбора ни на ATP Cup, а момчетата се забавляваха покрай отличното си участие на корта, където биха Великобритания

Празни трибуни, маски, забрани за ръкостискане бяха част от наложените мерки, които трудно можеше да си представим само преди година.

Хубаво е все пак, че началото на 2020-а "хвана" и период без пандемия, в който феновете можеха да се радват на любимците си и да споделят емоцията от победата или загубата.

Годината не бе лесна и за фотографите.

Трудно се заснема перфектният кадър, когато трибуните са празни или спортистите носят маски.

2020-а ни отне още едно голямо име на световния спорт. Диего Армандо Марадона почина на 60 години и потопи в сълзи цяла Аржентина и Неапол

И все пак на терена, в залата, на пистата и т.н. се случиха достатъчно атрактивни събития, които си заслужава да бъдат заснети. А за майсторите с оръжието на фотографията не трябва много.

Предлагаме ви галерия с част от най-култовите кадри на 2020 година.

Повечето от тях ще останат значими за десетилетия напред заради събитията, от които са извадени. Други просто са атрактивни и смайващи.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СПОРТНАТА 2020 ГОДИНА >>>

Зловещата катастрофа с Ромен Грожан от Формула 1 в Бахрейн. Първосигналната реакция на всички бе, че повече няма да чуем и да видим от него след този инцидент

Състезателката по синхронно плуване Режина Алферес (Мексико) тренира в изолация през април в дома си.

Ски-скоковете остават източник на някои от най-красивите кадри в спорта