Българският национален отбор по баскетбол беше посрещнат на летище София с надпис "10 години стигат" и много усмивки.

Нашите се класираха за първи път от десетилетие на Европейско първенство, след като постигнаха страхотна победа с една точка разлика при гостуването си на Латвия в квалификaциите.

Те се прибраха в приповдигнато настроение, като ги чакаха десетки фенове и любимите им хора.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА НАЦИОНАЛИТЕ >>>

"Еуфорията понамаля, но не напълно. Тепърва ще осъзнаваме какво е станало. Сега е повече емоция и радост. Аз не съм единственият човек, който може да класира този отбор на европейско първенство. Има много хора, които са отговорни за това. Техните родители, техните първи треньори, които са ги мотивирали. Предишният щаб на националния отбор начело с Любо Минчев започна изграждането на този отбор, а аз имах шанса да завърша този цикъл", бяха първите думи на селекционера Росен Барчовски.

Той коментира и факта, че Латвия игра с голяма част от звездите си, докато българският отбор бе лишен от най-класния си играч - Александър Везенков.

"И с просто око се вижда, че ни липсва ръст. Ние просто сме по-дребни от другите отбори", призна наставникът, който похвали и центъра на Реал Мадрид Константин Костадинов", който срещу босненците стана най-младият играч, дебютирал за представителния отбор на България на 17 години и 10 месеца.

Играчите и щабът кацнаха на Летище София в 14:00 часа без част от звездите ни. Директно към клубните си отбори се присъединиха Константин Костадинов (Реал Мадрид) и Александър Янев (Бърно).