По това време националният отбор по волейбол – мъже ще участва във финалите на Европейското първенство, което ще се проведе едновременно на териториите на двете страни. Цел на пътешествието е да бъдат подкрепени националите по пътя им към почетната стълбица в шампионата.

Както винаги агитката ще бъде много шумна. Част от багажното отделение на автобуса ще бъде отделено за задължителните фенски атрибути – тъпани, знамена, транспаранти, тромби и други.

На трубините в Полша и Дания ще присъства и щастливият Олимпийски трибагреник с размери 50 кв.м., който се вя гордо в "Ърлс Корт Арина", "Хайд Парк Фен Зоун" и от "Тауър Бридж".

До момента са потвърдили участие над 30 волейболни фена и фенки от цялата страна. За целта е ангажиран удобен 50-местен автобус "Неоплан" от пловдивска транспортна фирма.

Тръгването ще е на 18-ти септември рано сутринта от Пловдив. Пътят преминава през нощувка в Словакия, в Братислава на 19 септември. След нощен преход на 20-ти септември сутринта е предвидено пристигане в град Гдиня, където вечерта е първият мач на нашите момчета срещу Чехия.

Агитката ще изгледа и ще подкрепя по своя си начин националите и в следващите мачове от груповата фаза в Гдиня, кокто и по време на квалификацията и четвъртфиналите в голямата зала в съседния град Гданск.

Предвижда се знаменателното пътешествие да продължи към столицата на Дания – Копенхаген, където националният ни отбор с помощта на верните фенове ще завоюва поредния си медал от голямо първенство!

Очаква се експедицията да завърши в София на 1-ви октомври. Стойността на пътуването ще бъде около 1 400 – 1 800 лв. за човек. Стойността на транспортната услуга ще бъде около 400 лв., стойността на билетите до финална четворка – около 250 лв. и финална четворка – още 250 лв., стойност на нощувки – 30-50 лв. на вечер, съобщи Гонг.