"Трикольорите" спечелиха трудно равностойния първи гейм с 26:24 след атака на Данаил Милушев. Втората част беше за "гаучосите", които се възползваха от силната си игра в нападение и след атака на Себастиан Соле изравниха резултата при 25:22.

Третият гейм започна слабо за българите и в игра влезе вторият разпределител Любомир Агонцев, заменил опитния Андрей Жеков. Това оказа положително влияние върху играта на "лъвовете" и те отново взеха аванс в срещата след ново 26:24 в своя полза.

Домакините играха силно на блокада в четвъртата част и изравниха резултата до 2:2 след 25:16. В тайбрека Аржентина поведе с 10:5, но България не се предаде и стигна до равенството 11:11.

Обратът изглеждаше съвсем близо, след като "трикольорите" спечелиха три поредни точки. Аржентинците достигнаха до 14:14, но все пак неточна атака на Пабло Крер подпечата успеха за България с 18:16 и 3:2.

За българския отбор най-резултатен беше Виктор Йосифов с 16 точки, а Тодор Скримов добави още 15 точки. За Аржентина с 15 точки се отличи Хосе Гонсалес. Лусиано Сорнета вкара още 14 точки за домакините. Двата отбора ще играят един срещу друг и в неделя срещу понеделник.

България е на второ място в група "С" с актив от 12 точки, докато "гаучосите" са на трета позиция с 10 точки.