Талантите ни загубиха от Сърбия с 1:3 гейма снощи, но тимът ни е амбициран за реванш и медал от Световното първенство в Бразилия от 1 до 10 август. До тогава Пенев, Рагин и останалите ни младежи ще премерят сили пак със сърбите в София, но и в Бразилия ще имат контрола с един от най-силните клубове там Виво Минас.

Нашите волейболисти са в група с Бразилия, САЩ и Япония на Мондиала, а за следващата фаза на световните финали продължават първите два тима.

Ето какво каза Николай Желязков, цитиран от Гонг:

Оценката ми по отношение на играта ни на Балканиадата е добра. Като резултат целта бе първото място, но това състезание за нас бе част от подготовката ни за Световното първенство в Бразилия. Предвид фазата, в която се намира в момента отбора, съм удовлетворен от играта. Целта ни на Световното е медал.

По време на Балканиадата играхме две контролни срещи с Русия, отбор ,който имаше 3 проверки с Бразилия и три със Сърбия, и бяха в оптимално добро състояние. Сърбите пък са един от най-добрите отбори и един от преките ни конкуренти, и независимо от негативния ни резултат срещу нас, равносметката е изключително положителна. Изгубихме една битка там, но не сме загубили войната.

Имам уговорка след пристигането в Бело Оризонте в удобно за нас време, да изиграем една контрола с мъжкия отбор на Виво Минас, който е един от най-силните в местното първенство. И така в Бразилия ще имаме една много силна контролна среща. Не ме притеснява това, че ще играем с бразилски отбор в Бразилия преди Световното, а това че сме със "селесао" сме в една група.

Няма какво да разкрием от играта си, а с Бразилия ще играем в последния ден на групата ни. Аз съм убеден, че те много добре са разузнали тима ни, имат достатъчно материал за нас, както и ние имаме за тях.

Дадохме няколко дни почивка след мачовете с мъжете за Световното лига на Николай Пенчев, той се присъедини към нашия отбор, сега е наравно с всички. Чувства се добре. А в тима ни няма сериозни здравословни проблеми с изключение на отшумяващите контузии на важните ни състезатели.

Господ само здраве да ни даде, всичко друго мисля, че върви добре!