"Обикновено в навечерието на такива важни мачове, винаги имаме усещането, че можем да направим нещо повече. Разбира се, състезателите вложиха необходимия труд, така че утре ще излезем, за да покажем това, върху което сме работили през последния месец и половина. В момента няма преуморени играчи, възстановени са, но от утре адреналинът ще е толкова голям, че едва ли някой ще мислим за умора", сподели Стойчев.

"Последните контролни срещи ни позволиха в реална обстановка да видим в какви формати можем да играем. Последните срещи бяха много важна част от нашата подготовка, защото изпробвахме някакви варианти. Винаги може и още, въпросът е, че успяхме да отстраним някои дребни проблеми, с изключение на Владо Иванов, който не тренира в последните дни, но това беше заради медицинския щаб, който държеше да го предпазим."

Колкото до утрешния съперник на тима ни – Словакия, Радо Стойчев сподели: "Вие ако искате се страхувайте от Словакия. Тимът им няма да бъде с нов разпределителител, просто единият от разпределителите им се е контузил. Играчите, които ще играят в техния състав, някои от тях са ни добре познати. Аз пък познавам добре треньора им."

"Когато човек влезе на терена. Той трябва да се абстрахира от околната среда, там има само противник и топка, нищо друго, така че там емоциите са излишни. Трябва концентрация и хладен ум."

"С много голямо преклонение бих се обърнал към феновете. Това е наистина нещо голямо за нас. Това е много за нас. Наистина искаме да зарадваме нашите поддръжници. Няма място за сантименти, интересува ме само победата", завърши Радо Стойчев, цитиран от Гонг.