Той предложил неочаквано брак на приятелката си Оля на летище София, веднага щом се прибрал от Холандия, където са родители му, в четвъртък. Палестинецът поискал ръката на любимата си в присъствието на роднините й. Новината издаде инициаторът на комитета "Защита на медиците в Либия" Росен Марков, цитиран от Фокус.
Любовта между Оля и Ашраф пламнала съвсем скоро. Той се запознал с нея, след като се върнал от Либия с медиците ни. Двамата бяха забелязани в началото на месеца да се разхождат за ръка в центъра на София, заедно с родителите на Ашраф.
Не е уточнена датата на събитието, но най-вероятното място на сватбата, според Марков, ще бъде Грандхотел “Варна”. По думите на Марков всички са развълнувани и положителните емоции са естествена развръзка след трудните години за палестинеца на либийска земя.
Миналата седмица Ашраф се закани да съди либийския лидер Муамар Кадафи, че го е държал като заложник и за принизяване на правосъдието. Ашраф прикани либийците да започнат следствие за признанията, изтръгнати с изтезания от него и от петте българки. Вчера синът на Кадафи - Сейф ал Ислам заяви, че палестинецът с български паспорт преувеличава за мъченията в либийския затвор. Ашраф обаче веднага му отговори, че всичко казано от него за изтезанията е истина.