Даниела Станева била жестоко пребивана, изнасилвана и принуждавана да проституира. Отчаяна от живота, тя направила опит за самоубийство, като скочила от четвъртия етаж. Има двама задържани по случая. Според запознати е замесен синът на общински съветник от ДПС, съобщи DnesPlus.
Драмата започнала на 10 юли към 17,30 ч., когато Даниела била отвлечена в село Красен дол на метри от дома си. Както се прибирала, изневиделица на пътя спрял черен автомобил. Зад волана бил Митхат. Всички в селото го знаят като много богат човек с възможности, пише DnesPlus. Турчинът заповядал на момичето да се качи в колата, без да задава излишни въпроси. Двамата се познавали - преди две години й предлагал да работи като сервитьорка, но тя отказала. За да й докаже, че няма да се церемони, Митхат й ударил два шамара. Буквално я натикал в колата. В с. Мировци ги чакала друга кола. Другите двама "герои" - Васви и Тошко, прехвърлили девойката в техния автомобил. Закарали я в апартамент в Нови пазар, където е бита и изнасилвана многократно. След няколко дни е преместена в друг апартамент. През цялото време е малтретирана физически и психически, връзвана, заключвана, дори са я дрогирали.
"Биеше ме с един кабел, цялата синя бях и ... тормозеха ме, заплашваха ме, ако ги кажа на полицията, семейството ми ще изгори, аз ще бъда умряла и къщата ми щяли да запалят", разказва пред БНТ изплашеното момиче. "Обадиха се до кмета на село Красен дол и ме накараха да кажа, че работя в Бургас на автомивка, че съм много доволна. Накараха ме да искам от кмета номера на татко, защото аз не го знам и да му кажа, че съм добре и да не ме търсят. Един път ме закараха на клиент в новия хотел в Нови пазар „Европа” и отново ме изнасилваха, аз се съпротивлявах и на връщане ме биха от хотела до апартамента", цитира думите й DnesPlus.
На 31 юли Даниела останала сама. Видяла, че балконската врата е отворена, не се поколебала и скочила от терасата. Паднала върху тревата пред блока и това спасило живота й. Момичето е настанено в шуменската болница със счупени таз, ръка и наранявания на черния дроб.
Даниела разказва, че похитителите искали от родителите й акта за раждане, за да й направят фалшив паспорт и да бъде изведена извън страната да проституира. Майката Красимира Димитрова сама потърсила медиите, за да разкаже драмата на дъщеря си с единствената цел да бъдат предпазени други момичета от подобна съдба.
„Има разпореждане от наблюдаващия прокурор да не се дава никаква информация по този случай. Категорично е забранил разгласяване на подробности по случая. Има задържани две лица. Те са с постоянна мярка „задържане под стража” и са извършители на престъплението. Досега не са уличавани в престъпна дейност, като организиране на канал за износ на жива плът. Тепърва ще се установява организирали ли са канал за износ на момичета." Това обясни комисар Валентин Александров, директор на Областна дирекция „Полиция”- Шумен, цитиран от DnesPlus.
Окръжен съд-Шумен потвърди в петък ареста на Васви Ердиван Васви (24г.) и Тодор Росенев Георгиев (25г.), които бяха задържани за отвличането и изнасилването. DnesPlus съобщи, че Васви е син на общинския съветник от ДПС Ердиван Васви, бивш координатор на местната структура.