Резултати могат да се очакват след около 2 месеца. Това заяви във връзка с инцидента дежурният прокурор от Окръжна прокуратура Бургас Огнян Стоянов. Кръвната проба на Стависки показа наличие на алкохол от 1.1 промила.
Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата, вече е на спонтанно дишане, а не на командно. Това съобщи директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, цитиран от БГНЕС. Ген. Тонев допълни, че това е добър признак. Мозъчният отток на девойката се лекува медикаментозно. На Мануела Горсова бе направена сложна нерво-хирургична операция във ВМА. Състоянието на момичето е тежко, но животът й е вън от опасност. Мануела беше транспортирана с реанимобил от болницата в Бургас във ВМА в София.
Припомняме, че леката кола, с която пътува Мануела Горсова, бе блъсната от джипа на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. При инцидента загина 23-годишният Петър Петров, а брат му и още едно момиче бяха ранени.
Междувременно vivatel разпространи следното съобщение до медиите: "vivatel има дългогодишни партньорски взаимоотношения с Албена Денкова и Максим Стависки – двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне. Ледената двойка на България е донесла на всички българи много поводи за национална гордост. В момента ние не разполагаме с достатъчно информация за нещастния случай с участието на Максим, но искрено съчувстваме на семействата на участниците в инцидента. Все още е рано да се правят заключения, преди да са излезли окончателни резултати на компетентните органи.
Във връзка със запитвания на медии от оператора съобщиха, че рекламната кампания „viva broadband” с участието на Албена и Максим е приключила на 20-и юни, а всички билбордове (външна реклама) са сменени до 22 юли 2007 г."