В Бургас кандидатът на ГЕРБ е Митко Николов, в Русе – бившият началник на ГДБОП Ваньо Танов, в Плевен битката ще води Цецка Цачева, в Кърджали – Стефан Чанев, в Монтана – Златко Тодоров, доскорошен шеф на Охранителна полиция, в Боровец – Петър Якимов, във Вършец – Цветан Велков, в Ямбол – Георги Славов, в Казанлък – Стефан Дамянов, в Пещера – Стелиян Варсанов, в Мадан – Валентин Гаджев, в Годеч – Росица Тодорова, в Сатовча – Сюлейман Алендаров. Довечера ще стане ясна и кандидатурата на ГЕРБ за Благоевград, а в четвъртък и петък - в още два областни центрове.
В Пловдив ГЕРБ ще подкрепи кандидат-кмета на ВМРО-БНД - досегашният кмет на район "Тракия" Славчо Атанасов, стана ясно от подписаното днес споразумение между ГЕРБ и партията на Каракачанов за съвместни действия за изборите в Пловдив. В случай, че Славчо Атанасов спечели кметския пост в Пловдив, председателят на Общинския съвет ще бъде предложен от ГЕРБ и ще се ползва с подкрепата на партията на Каракачанов. Това е записано в споразумението между двете партии. ВМРО ще подкрепи кандидатурата на Борисов за София, както и на Стефан Чанев за Кърджали, обяви Красимир Каракачанов след поставянето на парафите под документа. "Ние сме партия, която здраво е стъпила на земята и не иска да експериментира, затова там, където има успешни досегашни партньорства, те ще продължат. Към нас могат да се присъединят партии в центъра и вдясно", коментира Бойко Борисов.
Междувременно във Варна министърът на държавната администрация и административната реформа и член на Политическия съвет на жълтата партия Николай Василев заяви, че НДСВ е активен участник в разговорите на десните партии за издигане на обща кандидатура за кмет на морската столица и най-вероятната кандидатура е тази на бившият началник на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.