Ето някои по-често задавани въпроси от посетилите ОН КЛИНИК пациенти и отговори на тях от специалистите ни:

Проблемите с потентността не се ли появяват с напредването на възрастта? Може ли млад човек също да има симптоми?

Действително, с напредването на възрастта нараства честотата на такива нарушения, но те не са нейно пряко следствие. Могат да се дължат на спектър от причини и да бъдат сигнал за друго започващо или вече съществуващо заболяване. Особено при млади хора трябва да се уточнят причините и да се предприеме лечение.

Има ли ефективно лечение?


Съвременната медицина е напреднала значително в диагностицирането на причините, повлияването им и лечението на сексуалните дисфункции. На разположение на лекарите съществуват 4 линии на терапия, водещи до 98% успешно третиране.

Може ли да се проведе такова лечение при съпътстващи други заболявания?

Може, дори при комбинация от заболявания. Разработени са методи, позволяващи ефективна терапия, съвместно с други хронично приемани медикаменти. Подробният преглед при специалист и изследванията за диагностично оценяване определят най-доброто средство за повлияване при конкретния случай.

В България повече ли са тези заболявания заради стреса?

Наличието на негативни симптоми, свързани с потентността при пациентите, в България не се отличава от това на популацията в Европа. Не се намира пряка връзка между стреса и сексуалните нарушения, а по-скоро със съпътстващите стреса заболявания като хипертония, диабет, повишен холестерол.

Как би възприела моята партньорка такова лечение?

Повечето пациенти са окуражени от партньорките си. Все по-малко са хората, които чувстват неудобство от обсъждането на интимната сфера на живота си. При много пациенти даже жената е била инициатор за първото посещение при уролог.

Как процесът на стареене влияе върху възможностите на мъжа?

Стареенето при мъжа протича по–бавно и дискретно, отколкото при жената. То е свързано с изменения във всички органи и системи. Сексуалната област също е засегната от намаление на нивата на тестостерона, други хормони и активни субстанции. Създаде се термин – андропауза, различни схеми и препарати на заместителна терапия, която естествено може да се приложи от специалист.

Как реагират мъжете, които са повлияли с успех негативната тенденция на влошаване на сексуалните си възможности?


Чувстват прилив на жизнена енергия, подобряват самочувствието си и отношенията в семейната среда. Стават по-продуктивни в работата си, правят и изграждат нови жизнени проекти, дори подобряват материалния си статус. Всичко това е резултат от новото светоусещане, от отдалечаване на хоризонта на по-напредналата възраст.

Имате ли още въпроси? Желаете ли да подобрите сексуалните си възможности? Няма значение на колко години сте, не се колебайте, позвънете в ОН КЛИНИК и запишете час за прием при уролог. След прегледа специалистът ще изготви индивидуална програма за лечение. Нашият опит по цял свят сочи – 98% успех.

Повече информация можете да получите

на http://onclinic-bg.com/
или на тел:
  • 0700 1 19 19
  • 0885 488 088