Те си казаха "да" в 17.30 часа докато 3 багера разчистваха тинята и отломките пред Обредния дом. Според местна традиция сватбите продължават три дни, заради бедственото положение в общината обаче тази е само един ден. Тържеството започна пред дома на младоженеца - една от пострадалите от наводнението къщи. Поканени бяха сто сватбари. Ава и Мустафа са заедно от пет години. Те искали да се оженят още миналото лято, но отложили заради финансови проблеми. Въпреки големите щети, които нанесъл пороя на двете семейства, и родителите, и влюбените, този път решили да не се предават. За младоженците се вдига нов дом, за който бащата на Мустафа е събирал пари през 9-годишния си гурбет в Испания. Сред гостите беше и двойка, отложила сватбата си, планирана за 1 септември. Наводнението напълно унищожило покъщнината в дома на момчето. На фаталния 6 август единствено проливният дъждът го спрял да купи мебели от Русе. Със спестените 8000и лева се надяват да вдигнат сватба до края на годината. Букета на булката хвана 18-годишната братовчедка Атидже, предаде БНТ.
Според решение на Кризисния щаб Цар Калоян остава в бедствено положение до 20 август, когато ще се навършат две седмици от наводнението.
Миналия понеделник след висока приливна вълна се удавиха осем жители на града, съборени бяха 29 къщи, още 180 са пострадали. Електричеството в града с население 4200 души вече е възстановено, водата от чешмите обаче все още не е годна за пиене, което бе основният мотив за удължаване на срока на бедственото положение. Причините за наводнението се разследват от Разградска Окръжна прокуратура.