Това съобщи говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев, предаде БГНЕС. На ромите е предявено обвинение за хулиганство, като двама от тях са и с други обвинения - съпротива срещу служител на МВР и за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Обвиненията са във връзка с първото нападение на ромите в кафенето в кв. "Красна поляна" в понеделник вечерта. За трима от обвинените за безредиците Софийски районен съд постанови "Задържане под стража", а за четвъртия - мярка "парична" гаранция от 1000 лева. Има още заподозрени за безредиците, разследването по случая продължава, каза още Алексиев. Води се разследване и по случая от миналата събота, когато бяха нападнати няколко роми, по техните думи от скинари. Един от ромите тогава беше тежко ранен. В резултат на това последваха безредиците в понеделник и вторник в "Красна поляна".
Спекулирането с групи от населението не бива да остава ненаказано, коментира вчера пред БНТ вътрешният министър Румен Петков относно ролята на Цветелин Кънчев в нощта на 14 срещу 15 август в "Красна поляна". Всъщност във вечерта на инцидента, господин Кънчев, след разговор със зам.- министър Камен Пенков е направил необходимото за да се успокои ситуацията. Но се боя, че преди това е имало действия в другата посока, което не ползва жителите на квартал “Красна поляна”, заяви Петков. Няма никакви данни за действия на скинарски групи в квартала, допълни още той.
В столичния квартал "Красна поляна" в два поредни дни тази седмица избухна напрежение. На 13 срещу 14 вечерта около 200 роми потрошиха заведение в квартала. Първоначалната версия бе, че това се случило, заради пребити роми от скинари. На следващата вечер напрежението отново ескалира. Заподозряна бе и политическа намеса. Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев отхвърли всякакви предположения за политическа намеса и заяви, че напрежението е ескалирало заради разпространители на дрога.