Към 05.30 часа автомобил “Фиат” със софийска регистрация се блъсна в камион на “Пътни съоръжения” на бул. “Цариградско шосе” след отбивката за алея “Яворов”, предаде "Фокус". Камионът е събирал пътните заграждения поставени във връзка със строително-ремонтните дейности за отваряне за движение на отсечката от бул. "Цариградско шосе" от 6 часа. Леката кола е била управлявана от мъж на средна възраст. При удара на място са загинали двамата мъже, возещи се отпред в колата, а две жени, които са били на задните седалки, са с тежки наранявания. Едната пострадала е момиче на 22 години. Тя е настанена в Пирогов с черепно-мозъчна травма. Другата пострадала е на 23 г. Тя е настанена в болница „Св Анна" с травмична кома.
Вероятно водачът на фиата е загубил управление в следствие на високата скорост, съобщиха от КАТ. “Инцидентът е станал заради превишена скорост. Шофьорът на автомобила е карал толкова бързо, защото е било 5.30 часа и е нямало движение по пътя”, коментира зам.-кметът Велизар Стоилов. Той добави, че таксиметров шофьор е казал, че колата е профучала край него със 140-150 км.
Часове по-късно втора тежка катастрофа стана в столицата. Шофьор на лека кола загина след удар с мотоциклетист на околовръстния път, малко след разклона "Горна Баня" и жк. "Овча купел 2". Инцидентът е станал в 13,40 часа. Шофьорът на лекия автомобил е починал, мотористът е закаран в болницата.
От началото на година по пътищата на страната са загинали 600 души.