Това заяви в отговор на въпрос на БТА столичният кмет Бойко Борисов. Моята социология знаете ли как я правя - сядам на едно кафе и питам, който се падне - "Какво мислиш за кмета?", каза той.
През септември ще имаме потвърждение от Европейската комисия, че ще финансира разширението на софийското метро, заяви още за агенцията кметът на София. До дни ще се пусне осветлението на езерото в квартал "Дружба" и до десетина дни се надявам да започнем да пълним езерото "Ариана", добави той. В момента ремонтираме и през септември ще пуснем лятната естрада в Борисовата градина, каза кметът.
Като основни приоритети при евентуален втори кметски мандат, Борисов открои извеждането на Съвета на директорите в общинските фирми на мениджърски принцип, без партийни квоти, залагането на пари в столичния бюджет за отчуждаване на терени за строителството на улици и булеварди. Основна задача за следващите четири години ще бъде и създаването на безконфликтни точки при пресичането на възлови кръстовища, продължаването на строителството на метрото и решаването на проблема със замърсяването от "Кремиковци"АД.