Седем мъже са задържани в ареста на местното РПУ, съобщи БГНЕС. Разправията станала във вторник вечeрта при честване на празника “Богородица”. На бул. "Съединение" възникнал пиянски скандал, който завършил с бой между два ромски рода. Охраняващият автопатрул веднага се обадил за подкрепление в местното РПУ. Задържаните на 21, 28, 29, 30, 38, 46 и 49 години са нападнали 24-годишния С.З., който е ранен с нож под мишницата и 30-годишния В.И. - с контузни рани по главата и тялото. Пострадалите са настанени в местната болница, няма опасност за живота им. Най-вероятната причина за побоя е стара вражда между ромите отпреди 3-4 години. Нападателите ще бъдат съдени по указа за борба с дребното хулиганство в Димитровградския районен съд.
Още един побой бе предотвратен в димитровградското село Скобелево. 50-годишният Т.Х. e пребил пълнолетния си син и му избил два зъба. Пострадалият извикал на помощ 15 приятели от ромската махала, за да си отмъсти. Те се качили в 3 коли, въоръжени с брадви и секири, но преди да успеят да потеглят, ги видял полицейският инспектор на района, който успял да ги спре. Бащата е задържан в арестa.
Пиян холандец от турски произход ранил с нож трима роми от навозагорския квартал „Шести” при сбиване във вторник вечерта, съобщиха от полицията. 35-годишният чужденец се скарал с клиенти на кафе-аперитив в квартала. При сбиване успял да рани с нож трима мъже. Те са настанени за лечение в болницата в Нова Загора с рани в гърба, краката и ръцете, без опасност за живота. По-късно близки на ранените роми издирили и набили холандеца.
Трима полицаи са леко пострадали, докато разтървавали младежки бой в Ботевград. Инцидентът е станал малко преди полунощ във вторник. На кръстовището на улиците “Трети март” и “България” група от около шестима младежи се скарали. Скандалът прераснал в сбиване. Когато полицаите пристигнали, младежите се разотишли. Няма пострадaли в боя.
Малко по-късно на същото място се събрали повече хора, които започнали да обиждат и да се заканват на униформените. Те обаче успели да овладеят положението и групата се разпръснала. Трима от патрула на РПУ (на 29, 38 и 44 г.) леко са пострадали, без да са им нанесени телесни повреди. След преглед в местната болница те били освободени. Счупено е стъкло на служебния им автомобил. За случая е уведомена местната прокуратура.