Направените експертизи установиха 14 бабуни с дължина по 25 м в участъка между “Орлов мост“ и бул. “П. К. Яворов“. Изпълнителят на ремонта на бул. “Цариградско шосе“ - “Пътища и съоръжения“ ЕАД трябва да плати глобата от 125 хил. лв. за неравностите и да ги отстрани до месец, заяви столичният кмет Бойко Борисов, цитиран от БТА. Според него ремонтните работи ще бъдат извършени или през нощта, или през почивните дни за Деня на Съединението. Общината е поела ангажимент да осигури временна организация на движението за това време. Ако до 1 месец пътят не бъде ремонтиран, фирмата няма да получи нито един лев, заяви Борисов. До момента не са приведени никакви пари на фирмата, даже и за участъка от Ректората до “Орлов мост“, тъй като двете отсечки ще бъдат приети с общ протокол.
Ремонтите на вътрешнокварталните улици ще продължат, докато времето навън позволява, каза още столичният кмет. Започва ремонтът на пътната настилка на улица “Първа българска армия“, но ремонтът на бул. “Цар Борис III“ ще се отложи до пускането на Южната дъга на Околовръстното шосе, за да се осигури нормалното движение в този участък. За просрочени и неизвършени пътни ремонти на вътрешнокварталните улици през юли кметската глоба за “Пътища“ е 11 135 лв., за “Главболгарстрой“ - 8357 лв., а за “Пътища и съоръжения“ - 5960 лв. Размерът на санкциите е определен съгласно сключените договори на фирмите с общината в размер на 0,05 % на ден за просрочване на времето за ремонти.
За ремонтите на вътрешнокварталните улици в София тази година Столичната община е платила на “Пътища и съоръжения“ 427 000 лева, на “Пътища“ - 795 000 лева, и на “Главболгарстрой“ - 596 000 лева.