Това стана ясно след среща между Гергов и лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски в царската централа. “Аз не съм политик и имам бизнес, който трябва да реша как точно да структурирам, за да мога да бъда полезен за града си”, каза Гергов, цитиран от Фокус. Той ще чака подкрепа преди всичко от десните партии. “С моето кандидатиране поне с три стълба слизам надолу, за да се разправям с проблемите на нашия град, но тази крачка ще допринесе Пловдив да не е на седмо място”, заяви Гергов.
Междувременно лидерът на ДСБ Иван Костов отхвърли категорично възможността СДС и ДСБ да подкрепят Гергов. Има неща, които десни политически формации не могат да направят. Не могат да заявят, че ще застанат зад местни олигарси. Все едно в София да кажем, че ще подкрепим Ковачки, коментира Иван Костов.
НДСВ обсъждат вариант за издигането на депутатката Антония Първанова за кандидат-кмет в София, съобщи Фокус. Разговори с БСП за евентуална подкрепа от тяхна страна все още не били водени. Но не бил изключен и този вариант.
Ако СДС и ДСБ издигнат бившия социален министър Иван Нейков за кандидат-кмет на София, НДСВ ще обсъди възможността да го подкрепи. Това заяви междувременно жълтият общински съветник и член на новото ръководство на партията, още нерегистрирано от съда, Владимир Каролев. По думите му столичният кмет Бойко Борисов не е потърсил официално подкрепа от НДСВ за нов мандат, а разговаря само с отделни фигури от партията, съобщи Дарик. Дори жълтите да вземат решение за подкрепа на Борисов, ако Нейков участва в битката за София, Каролев ще гласува за председателя на бюджетната комисия в местния парламент.
Пред столичен всекидневник Каролев каза, че би приел да се включи в кметската надпревара за София, ако такава е партийната повеля, макар много–много да не му се иска.
Царистите се довериха на "Мистър Панорама" Иван Гарелов да води медийната кампанията на партията за предстоящите местни избори. От пресцентъра на партията официално съобщиха, че за интервюта за участието на НДСВ в местния вот журналистите трябва да търсят Гарелов, съобщи БГНЕС.