Решението е взето от общинската организация на левицата в Благоевград почти единодушно, съобщи БГНЕС. Според Паскалев ще има оспорвана битка за местната власт в Благоевград. Той обаче е поставил условие кандидатурата му да бъде одобрена от Висшия съвет на БСП. Депутатът бе сред спряганите имена за кандидат-кмет на столицата. Той обаче отказа да се състезава за кметското място в София с аргумента, че предложението дошло твърде късно и няма време да се подготви.
Паскалев спечели два мандата като кмет на Благоевград, като по време на втория се оттегли, за да стане вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Симеон Сакскобургготски.
“Не коментирам улична информация”, бяха първите думи на настоящия кмет на Благоевград и независим кандидат за следващ мандат Лазар Причкапов, който на предишния вот бе подкрепен от БСП. Според него това били непотвърдени слухове. Независимият кандидат за кмет отказа да коментира дали кандидатурата на Паскалев е очаквана.
Няколко часа по-късно кметът обясни, че номинацията на Паскалев със сигурност ще раздвои електората, съобщи Дарик. Той призна, че нито една партия не е преговаряла с него да го подкрепи за изборите. Въпреки това Причкапов не би отхвърлил такава подкрепа, стига да била добронамерена.