Съдът посочи, че от доказателствата може да се направи обосновано предположение, че Стефан Ангелов и Георги Скробански са извършили престъплението, в което са обвинени. Според магистратите те може да извършат ново престъпление, ако мярката им бъде променена в по-лека. Само с налагането на "задържане под стража" щяло да бъде осигурено нормалното протичане на наказателното производство.
По случая с пребитото до смърт момче в Самоков бяха задържани и двама непълнолетни, които са с мярка за неотклонение "надзор" от инспектор от Детска педагогическа стая. Срещу четиримата прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство.
Oпределението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Състав на Софийския градски съд ще разгледа в петък мерките за неотклонение на задържаните за побоя над група младежи от ромски произход в столичния квартал "Красна поляна" на 12 август.
Роми и българи се биха в сряда вечерта в плевенското село Беглеж. Скандалът станал пред кафене на ул. „Г. Димитров”. Последвал побой между двама братя българи на 29 и 31 години от Плевен и роми от Беглеж. Пострадали са всички побойници, но нямат тежки наранявания. 42-годишен чех, гостенин на семейство в Беглеж, наблюдавал боя. От полицията не съобщават дали е взел участие в мелето. Образувано е досъдебно производство.