Ако кажел така, делото срещу него щяло да бъде прекратено. Това заяви Димитров пред БНТ. Във вторник делото за валутни престъпления тръгна с фалстарт. То беше прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на процедурни нарушения.
Димитров обясни, че не членува в партия и контактите му с членове на кабинета са били дотолкова, доколкото като шеф на "Топлофикация" се е познавал с ресорните министри. По думите му в България съществува система, която може да смачка всеки човек, независимо на какъв пост се намира.
"Невинен съм и всички материали по делото доказват това, не искам да се жалвам и да търся реванш. По моя случай се смениха няколко екипа следователи, защото търсят доказателства, които не съществуват и никога не са съществували", заяви Димитров. Според него единственото секретно нещо по делото за валутни престъпления е, че няма никакви доказателства за корупция и злоупотреби. Той допълни, че парите, намерени в австрийска банка, са били на негови бизнес-партньори, които е консултирал за високодоходни инвестиции. Димитров обясни, че до момента не е получил никакви дивиденти от никого за тези бизнес инвестиции, защото 25 години от трудовия му стаж е минал във външнотърговските отношения.
Валентин Димитров бе категоричен, че работата в "Топлофикация" била много голямо предизвикателство и заяви, че е доволен от себе си. Когато управлявал "Топлофикация", фирмата била финансово стабилизирана, били привлечени огромни инвестиции, което се променило след неговото напускане, каза още той пред БНТ, цитиран от Bulgarian Post.