Това заяви депутатът Мария Капон пред "Фокус".
Бриго Аспарухов за мене не е противник, каза сегашният кмет на София. Нашият противник е Тройната коалиция. Бриго Аспарухов ще бъде употребен, както всички останали. Истински съм разочарован. Очаквах, че у Румен Овчаров ще има нещо мъжко и ще излезе той, както се е омазал. Омазал се е с близалки, с дъвки, с бонбони, заяви кметът.
Кандидатурата на генерал Бриго Аспарухов категорично е партийна. Тя се свързва с твърдото ядро в БСП и определено ще консолидира гласовете на партията върху себе си. Това каза социологът Кольо Колев. Той обаче изрази съмнение, че този кандидат би получил гласове извън редовете на партията. Колев определи кандидатурата на като “форма на надлъгване”, тъй като битката за столица е “много тежка и никой не иска да поеме директно отговорността”.
Аз не виждам логика в номинацията на ген. Бриго Аспарухов за кандидат – кмет на БСП в София, смята социологът Татяна Буруджиева. Бриго Аспарухов е добре познато име на БСП. Ако партията беше мислила за него отпреди, нямаше да чакаме толкова дълго тази кандидатура, коментира Буруджиева. Трябваше БСП да изправи някой от лидерите в партията срещу Бойко Борисов – все пак битката за София е една лидерска битка. Освен това – това не е само битка за кметския пост, но и за партийно влияние в столицата, допълни социологът.
Бриго Аспарухов е добър разузнавач, но мисля, че не познава проблемите на София. Учудвам се, че е приел тази роля и поне засега не мога да си го обясня, заяви Божидар Димитров, общински съветник от БСП в Столичния общински съвет. “Аз не съм престанал да подкрепям Бойко Борисов; не се отказвам така лесно от приятелите си. Дори само защото той вече натрупа огромен опит в управлението на София и решаването на проблемите й.
Двубоят между десницата и БСП си остава, затова е необходимо демократическите партии да се обединят. Появата на Бриго Аспарухов според мен изисква единение в дясното пространство”, заяви Константин Папазов.
Днес на Бузлуджа бившият шеф на разузнаването заяви: Аз съм сигурен, че победата е с нас и ние ще я отпразнуваме след 28 октомври. Крайно време е на кметския стол да седне човек, който няма объркани понятия за ту кмет, ту политик. Такава смес няма – да смесиш кметство с партийно строителство е просто фатална грешка. Аз искам да не бъда кмет и едновременно с това да се чувствам висш служител на МВР. Това също е фатална грешка. Аз не искам да съм кмет и едновременно с това да бъда тартор на държавата, какъвто иска да се представи сегашния кмет на София. Аз не искам да имам арогантен език, аз искам толерантност, уважение, себеуважение и уважение на опонента”. Аспарухов бе категоричен, че силата му в предстоящите избори ще бъде в ясното виждане за бъдещето на София. София иска своята промяна. Тя - уверявам ви – ще я получи много скоро.
Пред стотиците симпатизанти на БСП премиерът Станишев пък каза, че Аспарухов е истински генерал, който има много силна харизма.