Ние искаме от нашите кандидати да бъдат честни, да мислят за напредъка на общината, за обществената полза. Предстои тежка кампания, с много лъжи, популизъм, атаки срещу нашите кандидати. Искам от вас, които сте тук на Бузлуджа, които имате доверие в левицата, не да си стоите по къщите и да гледате телевизия, а да свършите работа заедно с нашите кандидати, за да може след това да продължим да изпълняваме това, което скаме всичи ние и нашата страна да се развива напред, да няма разлика между малките и големи населени места, подчерта премиерът. БСП е най-демократичната партия в България, защото чуваме хората, каза Станишев.
Най-важната политическа задача на левицата е спечелването на изборите за местна власт. Това заяви министърът на културата Стефан Данаилов, цитиран от БНР. В 230 от всичките 299 общини в България левицата вече има номинирани кметове, утвърдени са и листите за общински съветници в 90 от тях. Пред хилядите симпатизанти на БСП на връх Бузлуджа застанаха много от кандидатите за кметове.
За събора днес пристигнаха 600 автобуса, 140 микробуса и 1000 леки коли. Симпатизантите на левицата издигнаха плакати с надпис: "Лицето на България - Станишев". Бяха забелязани и хора с фланелки с надпис: "Червените тъпчигушковци вън от БСП!".