Силвия Кехайова и майка й събирали сено на полето и били на стотина метра от първите къщи на селото, когато мълния поразила детето пред очите на майка му.
80% от къщите в община Доспат са засегнати от смерча, който вилня в събота вечерта. Най-тежко е положението с гимназията в града, където са унищожени голяма част от прозорците. Силният вятър вдигна покривите на шест къщи и на джамията в Доспат. Две къщи са без покриви и в село Касъка. Сериозни са и пораженията в горския фонд, където има стотици декари с изкъртени дървета.
Буря със скорост на вятъра 120 км/ч вилня и в Кърджали. Само за 20 минути над града са се изсипали 30 л/кв.м, а за последните 12 часа валежите, придружени от градушка, са стигнали до 68,4 л/кв. м. В Кърджали е била залята бензиностанция на бул."Беломорски", десетки магазини са наводнени. Екипи на фирмите по чистотата, пожарната и „Гражданска защита” са разчистили над 30 изпочупени дървета. Най-засегнати от дъждовете обаче са Гурково и Казанлък, където падна градушка с големина на яйце. В Казанлък има счупени прозорци и повредени леки автомобили (Вижте снимките, изпратени за Дир.бг от Иванка Денева!). Нанесени са щети и на селскостопанската продукция. От утре застрахователните агенции и земеделските стопани ще изчисляват щетите по реколтата.