Това стана ясно след среща между градските организации на двете партии, които подписаха споразумение за съвместно явяване на местните избори в София. Новината съобщи председателят на СДС-София Борислав Бориславов.
Заимов е антипод на генералското движение, което се опитва да превземе София, коментира председателят на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов, визирайки сегашния градоначалник Бойко Борисов, който е кандидат за втори мандат, и издигнатия за кмет от левицата бивш шеф на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.
Заимов бил предложен от среди, еднакво близки и до двете партии. Атанасов описа Заимов като "човек с десни убеждения, млад, амбициозен, технократ, интелигентен". Той не е член нито на СДС, нито на ДСБ, уточни Атанасов. Убедени сме, че нашият кандидат за кмет ще се съсредоточи четири години върху управлението на София и няма да се занимава със създаването на партия, или да претендира да става премиер, президент и какъвто и да било друг, допълни председателят на ДСБ-София.
За да постигнем голямата цел, която е кмет на София да бъде демократ, сме загърбили всякакви противоречия, каза Атанасов, помолен да коментира дали от ДСБ ще се откажат от искането си в листата за общински съветници да не бъдат включвани някои от настоящите общински съветници от СДС. Атанасов каза, че кандидатът за кмет ще бъде и водач на листата за общински съветници. Двете партии ще се явят с обща листа за общински съветници, както и ще издигнат общи кандидати за районни кметове на населени места в столичната община.

На частичните местни избори през 2005 г. ДСБ издигна бившия управител на БНБ Светослав Гаврийски за кандидат-кмет на София. Той остана трети на първия тур.
Мартин Заимов e член на борда на СЖ Експресбанк. Той влезе в политиката като член на Демократическата партия преди години, но после я напусна. Внукът на ген. Владимир Заимов е роден през 1962 г. в Женева. Завършил е "Електронна техника" в Технически университет-София. После завършва икономика в лондонския колеж "Бъркбек". Има магистърска степен по макроикономика от "Лондон скул ъф икономикс". Работил е за една от най-големите зърнени фирми "Луи Драйфус". През 1991 г. създава "Българска одиторска компания". Бил е зам.-министър по търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски.
За ССД кандидатурата на Заимов е подходяща и обединителна за десните сили в столицата. От пресцентъра съобщиха, че предстоят спешни преговори между градските организации на партията, СДС и ДСБ.
Все още остава неясно дали ДП ще оттегли в полза на Заимов кандидатурата на Тити Папазов. Той самият обяви, че ако се появи по-достойно име от неговото, ще се откаже от надпреварата.