Скандалът между Милен Георгиев и Екатерина Иванова избухнал на 3 септември, след като тя излязла от дома им и се забавила. "Той се ядоса и взема детето на ръцете си и три пъти я тръшна пред мене", разказа ужасената майка пред БНТ.
Петмесечната Сийка е настанена в Неврологичното отделение на Сливенската болница. Състоянието на детето в момента е сериозно, не толкова от черепно-мозъчната травма, отколкото от съпътстващата анемия, поясни д-р Михаил Савов - завеждащ Неврохирургичен сектор в МБАЛ Сливен.
Криминално проявеният Милен Гергиев е задържан за 24 часа в полицията, след което е освободен. Той признава вината си, но твърди, че не е искал да удари детето. "Взех от тука детето и й го подхвърлих да го хване, защото вече ужасно много се изнервирах, а тя изглежда се уплаши, не можа да го хване и то се удари в ръцете й и пада на земята", разказа Милен Георгиев.
Минути след като екипът на БНТ си тръгва от ромската махала, Милен Георгиев, е направил опит да се обеси. Съседи са го спасили и той е откаран в Центъра за спешна помощ.