Харесвам го, бяха думите на Заимов, цитиран от БТА. Банкерът харесвал нещата, които Папазов преживял, уточнява БГНЕС.
На среща с медиите бившият подуправител на БНБ каза, че се вижда на балотаж, но не прогнозира с кого ще мери сили. На въпрос като какъв се определя, след като Папазов се определи като биткаджия, Заимов каза: И аз съм биткаджия.
След четири години много от проблемите на София ще са решени, след като аз стана кмет, обеща Заимов и допълни още, че не харесва управлението на Бойко Борисов. "Не виждам много хубави неща в София", бяха думите на Заимов. Проблемът със столичния боклук бил напълно решим, защото за две години можело да се изгради фабрика за неговата преработка. Не съм сигурен обаче дали това е най-важният проблем на София, заяви още банкерът.
Според него чувството му за дълг била една от основните причини да се съгласи да влезе в битката за кмет. „Четири поколения преди мен са градили независима България”, аргументира се Заимов, цитиран от Дарик.
Попитан кой финансира предизборната му кампания, Заимов заяви: "Има хора, които ме подкрепят. Те не са малко. А освен това ще имам подкрепа и от партиите". В предизборния му екип са Огнян Бояджиев, Петър Москов и Иво Цанев.
Заимов потвърди, че се познават с премиера Сергей Станишев от деца. Не се виждали отдавна. Не говорели за политика, защото се карали.
Кандидат-кметът не разбирал от компромати. "Когато бях в БНБ, писаха неверни неща за мен. Това е шоуто и всички заедно ще се забавляваме", коментира Заимов. Той нямал представа какви може да са уличаващите документи, с които разполагал лидерът на ДП Александър Праматарски.