Млад мъж почина, бременна е в кома, а съпругът й пострада в катастрофа до входа на Самоков, на кръстовището срещу бензиностанция “Шел”, съобщиха от МВР, цитирани от БТА. Кюстендилски "Опел Тигра", пътуващ от Дупница за Ихтиман, не спрял на знак “Стоп” и ударил странично “Фолксваген Голф”, движещ се от Самоков за София. Голфът се преобърнал, а шофьорът - Д.Б. на 29 години от Самоков, "излетял" от колата и при падането е починал на място. В колата пътувало младо семейство от Самоков. 26-годишната К.Т., бременна в седмия месец, е в кома. Настанена е в Окръжна болница-София. Мъжът й Р.Н. (28 г.) е със счупени ребра и тежки кръвоизливи. Има опасност за живота му. Виновният шофьор З.З. на 23 години от Дупница и спътникът му В.В. на 19 години са невредими.
22-годишен полицай от РПУ-Враца загина, а други четирима, сред които и бременна, пострадаха в тежка катастрофа на пътя Враца-Мездра. Бременната в трети месец 29-годишна Цветанка Монова от с. Липница най-вероятно ще загуби бебето си, казаха от врачанската болница, където жената е приета след катастрофата. Тя има разкъсване на далака и множество контузни рани. Монова е пътувала със свои близки, между които 12-годишната Весела, която е приета за лечение с черепно-мозъчна травма. Най-тежко е пострадал 25-годишният шофьор, с когото те пътували - Емилиян Генадиев. БНТ съобщи, че тримата са семейство. “Мазда-323”, която карал полицаят Владимир Николов от Мездра за Враца, се блъснала във “Фолксваген Голф” на Генадиев, който се движел в обратна посока. Двата автомобила са смачкани до неузнаваемост, уточниха от полицията. Причините за инцидента се разследват. През целия ден движението между Враца и Мездра по главен път Е-79 бе изключително затруднено заради колоната от ТИР-ове, която се събра. Част от колите се отбиваха от Враца през селата Паволче, Челопек и Ребърково.
20-годишен младеж загина при катастрофа край Слънчев бряг. Инцидентът е станал около 2,55 ч. сутринта. "Опел Кадет"-ът на А.С. се блъснал в автобус "Мерцедес" с бургаска регистрация, управляван от 59-годишния Н.Ц. от Разград. Причините за инцидента се установяват.
29-годишен мъж е поредната жертва на пътя. Той загина в катастрофа през нощта в района на радомирската автогара. Служебен "Форд Фиеста" на частна охранителна фирма, управляван от Петър Велев, се ударил в бетонна колона на градския парк. Загиналият Кирил Симеонов е пътувал до шофьора. Велев е ранен, закаран е в Пернишката болница. Причината за катастрофата е високата скорост и шофиране след употреба на алкохол – открити са 1,12 промила в кръвта на Велев.