Това сочат публикувани във Вашингтон данни от социологическо проучване във връзка с шестата годишнина от трагедията, проведено от известната социологическа агенция Zogby International. 61 % от американците си спомнят за тези терористични актове не по-малко от веднъж седмично, 16% мислят за тях всеки ден, предаде Риа Новости, цитирана от БГНЕС. При това огромното мнозинство от американците – 91%, са убедени, че САЩ отново ще бъдат изложени на удар на своя територия в бъдеще, 47% очакват такъв удар през следващите 5 години. 20% от онези, които очакват отново терористично нападение срещу САЩ в бъдеще, са убедени, че терористите ще изберат за своя цел системата за доставка на храни или водоснабдителната система на страната. Други 16% са на мнение, че е ще взривят кола-бомба на оживено място или търговски център. Според 9% от анкетираните терористите ще използват Интернет, за да ударят компютърните системи на държавните и правителствените учреждения. Проучването е проведено от 6 до 9 септември сред 983 души.
Днес САЩ отбелязват годишнината от атентатите на 11 септември с церемонии, по-дискретни от досегашните, предаде Франс Прес. Четири пъти с минута мълчание ще бъде почетена паметта на жертвите в часовете, когато на 11 септември 2001 г. отвлечените от атентаторите самолети причиниха смъртта на близо 3 000 души. Два самолета се разбиха в кулите близнаци на Световния търговски център, един в Пенсилвания с 40 пътници и членове на екипажа на борда и един - в Пентагона във Вашингтон, който уби 184 души.
Новият видеозапис на Осама бен Ладен вече е качен онлайн, както обещаха от терористичната организация. Бен Ладен възхвалява един от терористите, участвали в атентатите на 11 септември.
У нас годишнината от атентатите ще бъде отбелязана в столичната църква "Света Неделя".