Инцидентът станал снощи, съобщиха от полицията, цитирани от БТА. Патрул забелязал в района на Младежкия хълм до бензиностанция "Шел" група мъже и жени да слушат силна музика и да пият. Полицаите направили забележка на компанията да намалят силната музика заради късния час и веселяците обещали да изпълнят препоръката.
Когато полицаите се качили в патрулката, музиката обаче отново била увеличена. Единият от служителите на реда се върнал при групата, за да ги предупреди. Петимата го нападнали, съборили го на земята и започнали да го бият.
На мястото пристигнали още патрулни коли, служители от сектор "СОП", които овладяли положението.
На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ. Побойниците - 26-годишният Г.И., Б.Д. (24), Й.Г. (26 г.) и 28-годишните жени А.Д. и Я.Н. са в ареста на ІІ-ро РПУ. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство.
Пиян норвежки турист и неговият домакин от село Ветрен предизвикаха скандал в малките часове на деня пред дискотека “Текила” в Морската градина в Бургас, съобщи Дарик. Охраната отказала да пусне в заведението двамата мъже, които били пияни. Те се държали грубо и арогантно и към пристигналия полицейски патрул. 44-годишният норвежки турист опитал да вземе пистолета на полицая, който го арестувал 2,42 промила съдържание на алкохол в кръвта. Дрегерът отчел у неговия домакин на 21 години 1,63 промила. Двамата задържани са отведени в отрезвителното в Бургас. Ще им бъдат съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.