Това съобщиха от ОДП-Благоевград, предаде "Фокус". На място са загинали дете, жена и двама мъже. По-късно в болницата в Благоевград е починал 54-годишният Георги Георгиев от Хасково.
Повреда в спирачната система на камиона е вероятната причина за тежката верижна катастрофа, съобщиха от полицията. Шофьорът на камиона не е могъл да спре, но вместо да отбие машината извън пътя, той се е забил в колите пред него, изчакващи да преминат през ремонтирания участък. При сблъсъка ударил и валяк, а накрая и друг камион, изсипващ строителна настилка.
Ранени и настанени за лечение са девет души, сред тях и две деца. Едното на годинка и 7 месеца е с опасност за живота, второто – на 2 години, е по-леко пострадало. Петима ранени са настанени в болницата в Благоевград, сред тях жена на 36 г. е в кома, а 60-годишен мъж е на командно дишане. Останалите трима са в неврохирургията. Сред тях е и шофьорът на товарния автомобил "Щаер" - И.Ч. (34 г.) от Симитли.
Пътят Симитли - Разлог бе отворен отново за движение едва късно вечерта. В този участък от месеци се извършва ремонт и на места движението се осъществява в едната пътна лента.