На откриването на ремонтирания булевард присъства зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов, предаде “Фокус“. Булевардът е изцяло обновен, като за първия етап от изграждането му до мост “Въртопо” с дължина 1000 метра, са били необходими 2 млн. и 400 хил. лева. Вторият етап от отсечката – от моста до кръстовището с булевард “Климент Охридски” ще бъде пуснат в началото на следващата година, обясни Стоилов. За тази отсечка са отделени 3 млн. лева. Като цяло изграждането на бул. “Андрей Сахаров” е като своеобразна алтернатива на “Цариградско шосе”, добави Стоилов.
На откриването присъстваха и много граждани, които пожелаха по булеварда да се движи автобусни линия 111. От своя страна зам.-кметът по транспорта обеща, че до края на месеца линията ще бъде пусната в пробен период, за да се види какъв пътникопоток ще има. Няколко жители на квартала отбелязаха, че би трябвало на булеварда да може да се паркира, но Стоилов обясни, че това не е възможно.
От днес със SМS ще може да се паркира в синята зона в цяла София, обяви още зам.-кметът. Това ще става чрез SМS на телефонен номер 1302. Цената на съобщението е един лев. В момента в синята зона има около 9800 места, като предстои местата да се увеличат на 11 000.
От началото на февруари 2009 година би трябвало метрото да стига до жк “Младост”, коментира още Стоилов. Това щяло да наложи отпадането на някои автобусни линии. Зам.-кметът обясни, че в бюджета за следващата година са предвидени още пари за нови улици и булеварди, но като цяло проблем щял да бъде намирането на реално време за тяхното строителство, тъй като това било свързано със затрудняване на трафика.